17.2.14

Apokryfene for smarties!

Kronikken er gammel, men god som en kjapp intro til de gammeltestamentlige apokryfene.

11.2.14

Scrolls and Bible: Torleif Elgvins blogg

Storqumranitt Torleif Elgvin opprettet i 2011 bloggen Scrolls and Bible, som stadig oppdateres jevnlig. Her legger han ut mange av sine vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler. I de senere årene har Torleif jobbet mye med den svært spesielle teksten Gabriels åpenbaring, som først ble kjent i 2007. Teksten er skrevet med blekk på en stor kalkstein, og har en ukjent opprinnelse. Jeg har alltid ment at dette er en forfalskning, men Torleif er helt sikker på at den er ekte. Han beskriver den som en messiastekst fra tiden før Jesu fødsel, og finner flere berøringspunkter mellom gabrielsteksten og Det nye testamentet.

Bloggen er altså vel verdt et besøk, se http://torleifelgvin.wordpress.com/

9.2.14

Daniel J. Harrington er død

Via Jim West får jeg høre den triste nyheten at professor Daniel J. Harrington er død.

Minneord:
James Martins hyllest av Harrington

7.2.14

Meanwhile in Israel ...

Fra Torleif Elgvin

Qumran.no videreføres

Det er allerede gått nesten et år siden professor Anders Aschim tilbød meg å ta over denne bloggen. Det gjør jeg med stor glede! Jeg har fulgt qumran.no helt siden Anders opprettet den.

Jeg heter Årstein Justnes. Jeg jobber som førsteamanuensis i bibelvitenskap ved Universitetet i Agder, og er for tiden engasjert i forskningsprosjektet Biblical Texts Older than the Bible. Prosjektet har både blogg og facebookside. På facebooksiden kan dere følge prosjektet nærmest fra øyeblikk til øyeblikk.

Selv om det nok er viktig ikke å gå for høyt ut nå i starten, skal jeg i alle fall prøve å blogge ukentlig her. Jeg har også en langsiktig plan om å manipulere Anders til litt gjesteblogging.